Udover at blive god til at tale og skrive italiensk, studerer du aktuelle problemstillinger som Italiens rolle i EU, flygtningesituationen og italiensk politik fra Mussolini til Salvini. Du dykker ned i Italiens kulturskat og bliver indført i litterære og kulturelle mesterværker og kulturikoner fra Den Guddommelige Komedie til Elena Ferrante.

Uddannelsesinstitution
Københavns Universitet

Sprog
Andre sprog

Bachelor i italiensk sprog og kultur

Om uddannelsen

Halvdelen af studiet bruger du på at lære sproget, mens du resten af tiden fordyber dig i italiensk litteratur, historie, kultur og italienske samfundsforhold. Du kommer til at arbejde med emner vedrørende samlingen af Italien i 1861, regionale kontraster mellem nord og syd, grammatik, mafia, Mussolinis fascisme, Berlusconis miks af politik og medier. Du kommer blandt meget andet til at læse nobelprisvindende litteratur, krimier, graphic novels og noveller fra 1300-tallet, og du kommer til at se tv-serier, film og teater.

Milano, Bologna, Salerno eller et helt fjerde sted? I løbet af studietiden har du rig mulighed for at komme til udlandet på udveksling.

Karrieremuligheder

Kandidater i italiensk sprog og kultur har mange muligheder på jobmarkedet. Det kan være som undervisere på gymnasier, rådgivere i virksomheder, der har eksport til og fra Italien eller inden for diplomatiet, fx på den danske ambassade i Rom eller det italienske kulturinstitut i København. Men uddannelsen åbner også døre til tværfaglige stillinger inden for formidling, kommunikation, projektledelse og rådgivning. Mange kandidater bliver ansat på forlag og i virksomheder, hvor sprog og formidling er i fokus.

Uddannelsens opbygning

Videregående uddannelser er opbygget af fagelementer, hvis omfang måles i såkaldte ECTS-point. Et års fuldtidsstudier svarer til 60 ECTS-point.

Adgangskrav

Vil du søge om optagelse på italiensk, skal du opfylde disse adgangskrav:

  • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (kun i kvote 1) eller sammen med KU’s kvote 2-prøve (kun i kvote 2)

Desuden skal du have bestået disse fag, når du søger i kvote 1 og kvote 2:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Italiensk A*
  • Historie B eller idehistorie B eller samtidshistorie B
  • * Hvis du ikke har Italiensk A, skal du følge propædeutisk undervisning på uddannelsen fra straten af september, det år du bliver optaget.

Alle fag skal være bestået, uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2.

Vil du vide mere?

Sådan søger du

Alle uddannelser

Alle uddannelser nævnt på hjemmesiden (på nær sprogofficeruddannelsen) ansøges via optagelse.dk

Sprogofficer

Sprogofficeruddannelsen ansøges via forsvarets egen hjemmeside