Udover at blive god til at tale og skrive italiensk, så studerer du aktuelle problemstillinger som Italiens rolle i EU, flygtningesituationen og italiensk politik fra Mussolini til Salvini. Du dykker ned i Italiens kulturskat og bliver indført i litterære og kulturelle mesterværker og kulturikoner fra Den Guddommelige Komedie til Elena Ferrante.

Uddannelsesinstitution
Københavns Universitet

Sprog
Andre sprog

Bachelor i italiensk sprog og kultur

Om uddannelsen

Halvdelen af studiet bruger du på at lære sproget, mens du resten af tiden fordyber dig i italiensk litteratur, historie, kultur og italienske samfundsforhold. Du kommer til at arbejde med emner som den katolske kirkes rolle i samfundet, samlingen af Italien i 1861, regionale kontraster mellem nord og syd, grammatik, udbredelsen af mafiakriminalitet, Mussolinis fascisme, Berlusconi-æraens miks af politik og medier. Du kommer også til at se tv-serier, film og teater og læse graphic novels og nobelprisvindende litteratur.

Milano, Bologna, Salerno eller et helt fjerde sted? I løbet af studietiden har du rig mulighed for at komme til udlandet på udveksling.

Karrieremuligheder

Kandidater i italiensk sprog og kultur har mange muligheder på jobmarkedet. Det kan være som undervisere på gymnasier, rådgivere i virksomheder, der har eksport til og fra Italien eller inden for diplomatiet, fx på den danske ambassade i Rom eller det italienske kulturinstitut i København. Men uddannelsen åbner også døre til tværfaglige stillinger inden for formidling, kommunikation, projektledelse og rådgivning. Mange kandidater bliver ansat på forlag og i virksomheder, hvor sprog og formidling er i fokus.

Uddannelsens opbygning

Videregående uddannelser er opbygget af fagelementer, hvis omfang måles i såkaldte ECTS-point. Et års fuldtidsstudier svarer til 60 ECTS-point.

Adgangskrav

Vil du søge om optagelse på italiensk, skal du opfylde disse adgangskrav:

  • En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (kun i kvote 1) eller sammen med KU’s kvote 2-prøve (kun i kvote 2)

Desuden skal du have bestået disse fag, når du søger i kvote 1 og kvote 2:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Italiensk A*
  • Historie B eller idehistorie B eller samtidshistorie B
  • * Hvis du ikke har Italiensk A, skal du indledningsvist følge et halvt års propædeutisk undervisning på uddannelsen, med start i februar. Det vil sige, du starter først et halvt år efter, du er blevet optaget på uddannelsen.

Alle fag skal være bestået, uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2.

Vil du vide mere?

Sådan søger du

Alle uddannelser

Alle uddannelser nævnt på hjemmesiden (på nær sprogofficeruddannelsen) ansøges via optagelse.dk

Sprogofficer

Sprogofficeruddannelsen ansøges via forsvarets egen hjemmeside