Bachelor i kinastudier
Som studerende på bacheloruddannelsen i asienstudier (kinastudier) skal du lære at tale moderne standardkinesisk (mandarin) og læse og skrive kinesiske skrifttegn.
Lidt over halvdelen af uddannelsen bruges på at lære det kinesiske sprog, mens den anden halvdel består af studier i samfundsforhold, politik, historie, intellektuel historie, litteratur og disciplinernes teoretiske og metodiske tilgange. Vi arbejder løbende med kinesiske materialer (herunder film, lydklip, tv-programmer, nyhedsindslag og kommunikation på digitale platforme), så uddannelsen bliver et helstøbt forløb, der arbejder både med og på det kinesisk sprog og kinesisk kildemateriale hele vejen igennem.
3. semester af uddannelsen foregår på et universitet i Beijing.
Mange bachelorer i asienstudier (kinastudier) vælger at forsætte på kandidatuddannelsen.
Kandidater i kinastudier er ansat i kinesiske eller udenlandske firmaer i Kina, får konsulentopgaver for bistandsorganisationer og private virksomheder, udbyder sprog- og kulturkurser for medarbejdere i private og offentlige virksomheder, oversætter fag- og skønlitteratur. Andre igen arbejder for de skrevne og elektroniske medier. Nogle uddanner sig også som gymnasielærer.
Videregående uddannelser er opbygget af fagelementer, hvis omfang måles i såkaldte ECTS-point. Et års fuldtidsstudier svarer til 60 ECTS-point.
En adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (kun i kvote 1) sammen med KU’s kvote 2-interview (kun i kvote 2)
Desuden skal du have bestået disse fag, når du søger i kvote 1 og kvote 2:
- Dansk A
- Engelsk B
- Kinesisk A*
- Historie B eller idehistorie B eller samtidshistorie B
* Hvis du ikke har kinesisk A, skal du følge propædeutisk undervisning på uddannelsen.
Alle fag skal være bestået, uanset om du søger i kvote 1 eller kvote 2.